Seuratoiminnasta poikkeustilassa
18.3.2020 18:24 Uutiset / Seuran etusivu

Päivitystä koskien poikkeustilannetta

Hei,

Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallituksen linjaamat toimenpiteet saatetaan voimaan valmiuslain, tartuntatautilain sekä muun lainsäädännön mukaisesti. (Valtioneuvoston viestintäosasto.)

Näiden linjausten myötä TuTo ry:n alainen harjoitustoiminta on keskeytetty 13.4. saakka. Tilannetta seurataan ajantasaisesti ja muutoksista tiedotetaan. Nyt tärkeintä on terveys ja välittäminen.

Linjaukset vaikuttavat nyt jokaisen Suomessa asuvan elämään. Meidän, jotka olemme mukana urheiluseuratoiminnassa – harrastajina, toimihenkilöinä, vanhempina – täytyy opetella ihan uudenlaista tapaa elää arkea myös tällä saralla. Tässä tilanteessa ollaan kuitenkin kaikki yhdessä, muistetaan se. Olen seurannut monien urheiluseurojen tilannetta, ja ihaillut sitä lojaaliutta, jota niissä kaikissa tunnetaan harrastajia ja heidän perheitään kohtaan. Ei mennyt kauaa, kun ensimmäiset omatoimiharjoittelun videot oli julkaistu. Monet urheilua työkseen tekevät ovat nyt tyhjän päällä ja tuntevat olonsa tyhjiksi. Seurojen talous- ja hallinnollisesta puolesta vastaavat ihmiset painivat vaikeiden ratkaisujen kanssa ja etsivät keinoja, joilla seurojen toiminta saadaan jatkumaan tilanteen jälkeenkin. Viimeiseksi me haluamme luopua ihmisistä. Säästöjä ja yhteistyötä on nyt tehtävä. Sopimuksissa tultava vastaan Seuratyötä tekevät ihmiset ovat usein mukana koko sydämellään, ja siksi nyt on aika taistella myös heidän puolestaan.

Siksi osoitan tämän pyynnön kaikkien seurojen harrastajille perheineen: jaksakaa tukea urheiluseuroja. Nyt on kyse paljon suuremmasta kuin kuukauden ajan "turhaan" maksetusta kausimaksusta. Monet seurat menettävät hetkeksi lähes kaikki varainkeruun muodot, koska talkootyötä ei voi tehdä, uusia sponsoreita on vaikea saada, turnauksia ja muita urheilutapahtumia ei voi järjestää. Budjetointi on vuosikohtainen, vaikka maksu jakautuukin kuukausiin. Budjetti pitää sisällään paljon sellaista, missä kulut jatkuvat ympäri vuoden, vaikka itse toiminta nyt lakkaa hetkeksi. Yhdessä voimme yrittää pitää yhteiskunnan toimivana, ja yhdessä me voimme pitää myös urheiluseurat hengissä. Nyt vaaditaan paljon ymmärtämistä ja välittämistä. Jaksetaan uskoa siihen, että ei mene kauaa, kun olemme taas vahvana yhdessä. Vahvempana kuin ennen, ja paljon lähempänä sitä ajatusta, mitä varten urheiluseurojakin alun perin perustettiin: yhteisöksi, jonka ihmiset rakensivat ja jossa he toimivat yhdessä. Jokainen urheiluseura tarvitsee nyt erityistä tukea, jotta se voi jatkossakin rikastuttaa harrastajien elämää. Seurat ovat olemassa harrastajiaan ja jäseniään varten juuri nytkin, ja teemme valtavasti töitä, että niin on jatkossakin.

Voimia kaikille haastavaan tilanteeseen toivoen,

Sini Paakkinen

TuTo ry:n toiminnanjohtaja


   
Lisää uutisia
TuTo ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat