Kovaa kansainvälistä lentopalloa
23.7.2019 11:36 Uutiset / Naiset - edustus

Naisten lentopallon edustusjoukkue matkasi erittäin kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen Kroatiaan.

TUTOn naisten joukkue päätti kautensa vasta nyt, heinäkuun puolessa välissä, kun joukkue matkasi, erittäin kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen Kroatiaan. Tällä kertaa matkaa lähdettiin hakemaan uusille pelaajille ”yhteisiä kilometrejä” ajatuksella, ja näin päätettiin mennä mukaan kahdella joukkueella. Tämä tiesi tiivistä viikkoa ja paljon kovia pelejä.

Turnauksessa oli mukana 13 maan edustajia, joista isoimpana USA, tämä nais- lentopallon mekka. Tämä onkin ainoita tilaisuuksia eurooppalaisille joukkueille päästä pelaamaan heitä vastaan. Tällä kertaa mukana oli myös todella kovia ryhmiä mm Iranin naisten maajoukkue (FIVB maailma ranking 39 kun Suomi on sijalla 66), ja Pekingin Baic Motor ammattilaisjoukkue (voitti viime vuonna Kiinan ammattilaissarjan mestaruuden). Kun pelaajat tulevat ammattilaissarjoista taso on kyllä melkoinen, kun vielä muistetaan, että meillä kyseessä on vain pienestä piiristä koottu suomalais- joukkue, kontrasti on melkoinen. Maajoukkueita ja kokoomajoukkueita lähes kaikki muutkin joukkueet ovat, joten erittäin kovaan seuraan ollaan päästy. Parasta oppia ja uskoa omaan tekemiseen olikin, kun pystyttiin näitä maailman huippuja vastaan tekemään omalla pelillä mukavasti pisteitä.

Peleissä lähdettiin ajatuksesta, että kunhan ne paranevat turnauksen edetessä, niin se on tämän vuoden päätavoite. Näin kävikin, ja eriä ja jokunen voittokin napsittiin kovilta joukkueita matkan varrella.

Matka sujui jälleen hienosti, onhan ryhmä jo melko kokenut matkaamaan. Meno matkalla käytiin tutustumassa Venetsian ihmeisiin ja tulomatkalla Italian tarjoamiin shoppailumahdollisuuksiin, ja niitäkin kyllä riittää.

Viikko oli kova ja nyt joukkue viettää kesäloman, joka on tänä vuonna koko viikon mittainen. Yleensä ei olla näin pitkään huilattu, mutta nyt ollaan se ansaittu. Sen jälkeen taas palataan sorvin ääreen ja kova 1,5 kuukautta harjoittelu jakso ennen sarjan alkua häämöttää jo mielessä.


   
Lisää uutisia
TuTo ry
Kategoriat