Pohjola Sairaala kouluttaa
4.11.2019 10:49 Uutiset / Pääsivusto

Pohjola Sairaala kouluttaa

TuTon yhteistyökumppani Pohjola Sairaala tarjoaa TuTon toimihenkilöille maksuttoman luennon aiheena Hyvä harjoittelu lisää suorituskykyä ja suojaa vammoilta. Luentoon sisältyy myös demo-osuus.

Luento järjestetään maanantaina 18.11. klo 17.30 - 20.00 Pohjola Sairaalan tiloissa Joukaisenkatu 9:ssä. Luento on suunnattu etupäässä valmentajille ja fysiikkavalmentajille, mutta myös muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Luennoitsijana toimii fysioterapeutti, lasten ja nuorten valmentaja Veli-Matti Talonen. Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuteen mahtuu rajallinen määrä osallistujia ja ilmoittautumaan pääset tästä

Useimpien urheiluvammojen syynä on liian yksipuoleinen harjoittelu. Pohjola Sairaalan Sporttimestari -hankkeen tavoite on tarjota valmentajille ja urheilun parissa toimiville käytännön läheistä koulutusta ja apua urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä.

Hankkeen kimmoke tuli Pohjola Sairaalan lääkärien huolesta lasten ja nuorten turhista vammoista eri lajeissa, ikäryhmissä ja kilpailutasoilla. Koulutus on rakennettu yhteistyössä tutkimuslaitos UKK-instituutin Terve Urheilija -ohjelman kanssa.

Sporttimestarina toimii fysioterapeutti ja lasten ja nuorten valmentaja Veli-Matti Talonen. Talosen oma lajitausta on jääkiekosta, josta löytyy kokemusta nuorten maajoukkueista sekä myös ulkomailta. Sporttimestari korostaa valmentajien esimerkin ja tietotaidon merkitystä urheilijan terveydessä. ”Kun valmentaa kasvuikäisiä, on hyvä ymmärtää mitä urheilijassa tapahtuu kasvun aikana ja mitä kannattaisi treenata, monipuolisen harjoittelun hyödyt on niin monissa tutkimuksissa todettu ylivertaisiksi ja niistä ollaan tietoisia, mutta miten se monipuolisuus saadaan näkymään sinne jokaisen joukkueen tai urheilijan arkeen on sellainen asia missä sporttimestarilla on annettavaa”, korostaa Talonen.

Veli-Matti Talonen toteaa, että tutkimusten mukaan leijonaosa jääkiekon rasitusvammoista johtuu urheilijan oman liikehallinnan pettämisestä, eikä esimerkiksi kontaktista muiden pelaajien kanssa. ”Selän alueen rasitusvammat ovat hyvin tavallisia jääkiekkoilijalla ja myös polvivaivoja tapaa harmittavan usein. Liikehallinnan pettäminen keskivartalossa tai alarajassa on riskitekijä, johon kannattaa kiinnittää jääkiekon oheisharjoittelussa huomiota. Muita riskitekijöitä ovat liian yksipuoleinen harjoittelu sekä aikaisemmat vammat”, linjaa Talonen

Pohjola Sairaala pyrkii urheilijalle suunnatussa hoitopolussaan tarjoamaan parhaan mahdollisen hoidon ja lisäksi auttaa urheiluseuroja pitämään urheilijat terveenä arjessa.


   
Lisää uutisia
Jääkiekko
«  Lokakuu   »
Kategoriat