Runkosarja päätökseen - TuTo playoffseihin
Julkaistu: 29.12.2020 00.00

Runkosarja päätökseen - TuTo playoffseihin

    Marraskuussa aloitettu ECL11-kausi saatiin runkosarjan osalta päätökseen aivan joulun kynnyksellä ja TuTo Esports selvitti itsensä lopulta suht selkeästi playoffseihin. ECL-formaatissa pelataan siis aina sovittuina pelipäivinä yhtä vastustajaa vastaan niin kotona kuin vieraissa. Pelit tulee myös suorittaa tiettyyn päivämäärään mennessä eli pelejä TuTolle kertyi runkosarjassa 28. Ohessa hieman raporttia menneistä runkosarjan viikoista.

    Viikko 1

    17.11.2020 TuTo Esportsin debyytti ECL-otteluissa. Todella hermostunut ja jännittynyt TuTo menettikin ensimmäisessä ottelussa pisteet Hockey INC:lle, toisessa ottelussa pieni ryhtiliike ja siitä jatkoajan jälkeen 2 pistettä kotiin. Ei ehkä ihan toivottu startti kaudelle, mutta ensimmäisissä otteluissa nähdään yleensä yllätyksiä ja tällä kertaa se koitui meidän harmiksemme. Viikon muissa otteluissa kaatui sitten hienojen otteiden jälkeen lohkon ennakkosuosikeista GIFU Hockey (5-1 ja 2-1 ja.) sekä ECL:n tulokasjoukkue AlHamduLillah, jonka TuTo voitti suoraan kahdessa ottelussa (4-2 ja 5-2). Pisteitä ensimmäisestä viikosta tarttui siis mukaan 10/12 jota voidaan pitää TuTo-leirissä hyvänä lopputuloksena.

    Viikko 2

    Toinen viikko alkoi 23.11. Basic Instinctin (myöhemmin RoKi Esportina esiintyvä joukkue) kohtaamisella. Paikkoja oli näissä matseissa vaikka kuinka monta, mutta vastustajan maalivahti seisoi päällään ja seurauksena molemmista otteluista tappiot (1-2,1-2). Viikon toisessa ottelussa vastaan tuli Spirit, jolla oli puhdas voittosarake ennen meidän kohtaamista ja puhtaana se säilyi myös TuToa vastaan, vaikka tiukat väännöt olivatkin (1-2, 1-4).

    Pienimuotoinen paniikki oli jo valmiina; neljä suoraa häviötä vastustajille ja maalisarake näytti yhtä maalia per/ottelu. Jotain oli tehtävä ja haettava muutoksia pelaavaan kokoonpanoon. Muutoksia saatiinkin, kun Havu Gaming ELITEstä tarjoutui pelaaja (Topi Keränen), joka on edustanut HAVUA monet vuodet. Pelattiin muutamat ”try-out”-pelit topikerasen kanssa, jotta saatiin kaikki tieto millainen pelaaja kyseessä. Eikä aikaakaan, kun yhteinen sävel oli löytynyt ja ei kun nimeä paperiin, topikeranen ON TUTON MIEHIÄ!!!

    - Kyseessä on huipputason kaveri niin kentällä kuin sen ulkopuolella, ja hänestä on todella paljon apua tulevaisuudessa huipulle tähtäävien kavereiden peliurassa. Tämä mies jos joku tietää mitä huipulla pelaaminen vaatii. Myhäili Janne ”k31jj0” Matilainen, jolta löytyy yhteisiä pelivuosia Topi ”topikeranen” Keräsen kanssa.

    Viikko kaksi saatiin päätökseen samaisen viikon sunnuntaina, kun vahvistettu TuTo kohtasi CZ JDOUCI NA SMRT SK:n. Tuloksena tyylikkäät voitot (10-0, 10-3).

    Viikko 3

    Viikko avattiin yhtä lohkomme kovinta joukkuetta, TeQuila SunRise, vastaan ja pistepussi täyttyi todella tyylikkäästi kolmella pisteellä neljästä mahdollisesta (5-2, 3-4 ja). Viikon loput ottelut päättyivät EISFORCE HOCKEYa vastaan 7-4 ja 3-5 sekä Fat Whales’ä vastaan 9-3 ja 2-1 ja.

    Viikko 4

    Tuloksia kyseiseltä viikolta: Vanhat Kyljykset voitettiin rutiinilla hienoin lukemin 9-4 ja 11-2. Keskellä viikkoa kohtasimme hyvän kauden pelanneen Oulunsalo HT:n, joka yllätti meidät ensimmäisessä pelissä, mutta toisesta pelistä saimmekin jo voiton (1-4, 2-1ja.). Viikon kolmannessa ottelussa vastassa oli lohkomme kovimmaksi vastustajaksi arvioitu Sjukstugan, näistä otteluista pisteet jakoon (4-2, 0-4).

    Viikko 5

    Viimeinen viikko aloitettiin ruotsalaista Vasteras IK:ta vastaan, joka pääsi yllättämään meidät täysin ensimmäisessä erässä siirtyen jo 0-3 johtoon. Pelin painopiste oli kyllä näiden maalien jälkeen täysin ruotsalaisten päädyssä, mutta maaleja ei valitettavasti saatu aikaan. Paikkoja oli monia, mutta ei pomppinut ja siitä pelistä 1-3-häviö. Toiseen peliin jatkettiin samalla tavalla, mutta tällä kertaa tapahtui ja alkoi maalejakin näkymään. Todellisen ilotulituksen jälkeen Toverit voittoon 9-1. Keskellä viikkoa piti pelata venäläistä Titan HC vastaan, mutta he luovuttivat turnauksen kesken, joten sunnuntaille viimeiselle päivälle jäi vastaan enää Syndrome. Näistä peleistä onnistuttiin saamaan pitkästä aikaan täysi potti kotiin lukemin 4-2 ja 3-2 ja.

    - Aika vaiherikas runkosarja, alku oli lupaava mutta sitten vain jotain kummaa tapahtui. Onneksi saatiin paikkailtua asiaa ja nyt olemmekin jo löytäneet ykkösnyrkin tuleviin pudotuspeleihin. Luottavaisin mielin lähdetään pleijareihin ja minulla on ainakin vahva tieto mihin joukkueeni parhaimmillaan pystyy, kertoi joukkueen kapteenina toimiva Sami ”Samzoni” Lehtonen.

    TuTo Esportsin loppusijoitus alkulohkossa oli siis 7., joka tarkoittaa pudotuspeleissä vastustajaa sijalta kolme. Vastustajamme saapuukin todella eksoottisesta kiekkomaasta, nimittäin Ranskasta. Vastaan asettuu TuTon miehille ennakkoon tuntematon Grenoble BDL Esport. Pudotuspelit tullaan pelaamaan paras 7:stä sarjoin ja ensimmäiset ottelut käynnistyvät jo keskiviikkona 30.12. Seuratkaa mukana TuTo Esportsin sosiaalisen median kanavilla niin pysytte ajan tasalla otteluiden kellonajoista. Suorat matsilähetykset tuttuun tapaan Twitchissä.

    Turun Toverit ry

    Sepänkatu 5b, 20700 Turku

    toimisto@tuto.fi


    Y-tunnus: 0142329-1