TuTo Esports haki kokemusta eSM-kisoista
Julkaistu: 16.09.2020 00.00

TuTo Esports haki kokemusta eSM-kisoista


Lokakuun lopulla NHLGamer ja Suomen ESM järjestivät PS4-alustalla suomenmestaruuskisat, jossa kilpailumuotoina olivat 6vs6- ja 1vs1-pelimuodot.


TuTo Esports osallistui 6vs6 turnaukseen kilpailullisin mielin ja tavoitteet lyötiinkin heti alkuun, ehkä jopa korkeaksikin, kun hakemaan lähdettiin pudotuspelipaikkaa. Lohkot jaettiin arpomalla Gamerin sivuilla. Kaikki osallistuvat joukkueet jaettiin kuitenkin erilaisiin kategorioihin riippuen missä sarjoissa (ELITE, PRO, LITE, NEO) joukkueet pelasivat viimeisimmässä Euroopan (ECL) mestaruuskisoissa.

Lohkonumeroksemme tuli 7, joka tarkoitti ainakin alkuun varsin mielenkiintoisia otteluita uusien Esport-jengien, kuten Frosty Kiekko-Vantaa sekä Sawo Esports kanssa. Sawo Esports edustaa Iisalmen Peli-Karhuja.

Heti alkuun oli selvää, että saimme olla mukana yhdessä kovimmista lohkoista mitä tarjolla oli.

Ottelut alkoivat maanantaina elokuun 24. päivä, jolloin vastaan luisteli viime kauden PRO-divisioonan top 4 -porukoita. Näistä otteluista tuli ensin 4-8-häviö ja toisesta ottelusta JA-häviö 3-4. Muutama päivä myöhemmin kuitenkin selvisi, että vastustajajoukkueesta yksi pelaaja ei ollut edustuskelpoinen (ei ollut ostanut lisenssiä) ja NHLGamer linjasi TuTolle loppujen lopuksi luovutusvoitot 5-0, 5-0. Kun pari päivää myöhemmin kaatui lohkomme Idis wad Idis 3-1 ja 4-2, olimme hyvässä voittoputkessa.

Ensimmäisen kisaviikon jälkeen Turun Toverien Esports-joukkue tapasi ensimmäistä kertaa, kun järjestimme virkistysviikonlopun Himoksen mökissä. Paluu ruoriin tapahtui viikonlopun jälkeen ja kyyti olikin kylmää, kun seuraavista 6 ottelusta pisteitä kertyi vain kahden jatkoaikahäviön verran.

Lopuista 8 ottelusta Toverit onnistui voittamaan vain puolet, mikä tarkoitti sitä, että pudotuspeleihin ei ollut mitään asiaa.

"Harmitus on tietenkin kova, kun pudotuspelitavoitetta ei saavutettu. Täytyy kuitenkin muistaa se, että lohkossamme oli joukkueita/pelaajia, jotka ovat pelanneet kauemmin yhdessä ja osa taistelee jopa Euroopan parhaimpien joukkueiden kanssa samoissa sarjoissa. Siihen nähden TuTon panos ja lopputulos oli mielestämme hyvä. Lisäksi kun pelaa tämän tason joukkueita vastaan, saa aina elintärkeitä kokemuspisteitä varastoon" tuumaa TuTo Esportsin kapteenistoon kuuluva Sami Lehtonen.

Toverit ovat nyt siirtyneet muutaman päivän huilin jälkeen jälleen harjoitusten pariin ja keskittyminen on jo seuraavassa ECL 11 -turnauksessa. Se tullaan järjestämään uudessa NHL 21 -pelissä, jonka julkaisupäivä on 16.10. Turnausajankohta tarkentuu, kun peli on ollut myytävänä muutaman viikon.

TuTo Esportsin otteluita voi seurata livenä twitch-suoratoistopalvelussa twitch.tv/tuto_esports

Otteluiden ja sarjojen tuloksia ja taulukoita voi tutkia nhlgamer.com -sivustolla. Sivun yläreunan leagues-valikosta pääsee valitsemaan sarjan, esim. SM-kisat menivät nimellä FCL 6VS6.

Pysyt ajantasalla TuTo Esportsin tekemisistä myös Twitterin ja Instagramin kautta: @tutoesports

Joukkuekuvassa ylärivi vasemmalta: Niklas "Niketys" Syväoja, Tuomas "Tumpp1A" Aaltonen, Riku "Riksaboy" Ahola, Sami "Samzoni" Lehtonen, Janne "K31jj0" Matilainen,

alarivi vasemmalta: Miika "Farssine" Pärssinen, Henry "Fobba71" Kivilä. Kuvasta puuttuvat: Jussi "Bloodymess_666" Kosunen ja Teemu "TepsU37" Uoti.