Naisten lentopallojoukkue jatkaa välierissä
Julkaistu: 05.04.2019 00.00

Tänä vuonna TUTOon perustettu uusi joukkue Tuto Volleyn naisten lentopallo jatkaa huikeaa kulkuaan välieriin.

Joukkue, joka koostuu pääasiassa nuorista juniori ikäisistä pelaajista, on pelannut ennakkoluulottomasti tätä 72 joukkueen naisten sarjaa. Nyt on pudotuspelejä menty kaksi kierrosta eteenpäin ja edessä siintävät välierät. Näiden voittajat ratkaisevat 2-sarjan suomenmestaruuden sekä paikan mahdollisesta sarjanoususta.

Puolivälierissä vastaan asettui Helsingin lentopallo, HEL Volleyn farmijoukkue, joka oli saanut kovan luokan vahvistuksen, kun Sveitsin maajoukkueessakin vieraillut Julia Petrachenko on joukkuetta tänä vuonna edustanut. Kun TUTO Volleyn naisten vahvuus on juuri joukkuepelaamisessa, eikä yksittäisten pelaajien varassa asetelma oli sangen mielenkiintoinen. Joukkueet eivät olleet tätä ennen myöskään kohdanneet, joten sekin oli mielenkiintoinen lisäaspekti asiaan.

TUTO onnistui lauantaina kotipelissä kaksi ensimmäistä erää pelaamaan omaa tehokasta peliään ja hallitsi ottelua. Kolmannessa erässä pieni herpaantuminen oli antaa erän helsinkiläisille. Kolmas erä oli jo vahvasti luisumassa vieraille, kun erä oli jo 9-17. TUTOn nuori joukkue näytti kuitenkin henkisen vahvuutensa keskittymällä piste pisteeltä kuromaan eroa kiinni. 21-21 tilanteessa NALE turvautui aikalisään mutta sekään ei tällä kertaan pysäyttänyt kotijoukkueen kiriä, joka päättyi tässä todellisessa trilleri erässä 25-22 erä ja otteluvoittoon.

Sarja jatkui sunnuntaina Helsingin legendaarisessa kisahallissa. Täällä TUTOlle riittäisi yhden erän voitto, koska kyseessä on kahden ottelun eräsuhteen mukaan otteluparin voittaja ratkaistava sarja. Ensimmäinen erä olikin TUTOlta vahvaa tekemistä ja erä päättyi 17-25 TUTOlle, joka tällä varmisti jatkopaikan. Näin loppupeli taisteltiin tasaisesti ja TUTOlla oli mahdollisuus peluuttaa tasaisesti kaikkia pelaajia. Nale voitti tämän osaottelun 3-1, mutta TUTO siis jatkoon eräsuhteella 4-3.

”Tämä on ollut kyllä uskomaton tarina”, toteaa TUTO volleyn naisten valmentaja Mikko Raitis. ”Kun joukkue kootaan aivan uuteen ympäristöön, on aina tiettyjä haasteita taklattavana. Nyt niistä on päästy yli, vaikka kausi onkin ollut poikkeuksellisen raskas. Silti tämä pieni ja nuori ryhmä on osoittanut aivan huikeita otteita ja kypsyyttä selvitä kaikista vastoinkäymisistä jo näin pitkälle.”

Välierät pelataan Turussa 6.4. lauantaina klo 17 alkaen Nunnavuoren palloiluhallissa ja seuraavana päivänä Tampereella kun vastaan asettuu Kalevan Lentopallo.