TuTo ry:n tukirahasto vähävaraisille
12.11.2018 14:23 Uutiset / Pääsivusto

Turun Toverit ry:n tukirahasto perustettu.

Siinä missä aikuiset ymmärtävät liikunnan sosiaaliset ja terveydelliset merkitykset, lapsille ne eivät riitä motiiviksi. Lapsi liikkuu, koska hän nauttii siitä ja sen synnyttämästä yhteenkuuluvuuden tunteesta.

”Liikunta on lapselle itseisarvo, johon hänellä on oikeus.”

Turun alueen liikuntapaikoissa, halleilla ja kentillä, koetaan paljon elämää. Urheiluseuroilla on vahva asema yhteiskunnassa, jossa lapsia ja nuoria halutaan tukea kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tasapainoa. Me seuratoimijat katsomme lasta myös sinä raastavana hetkenä, kun hän joutuu lopettamaan harrastuksensa taloudellisista syistä. Samalla tiedostamme, miten omat keinomme vaikuttaa perheiden taloudelliseen vähäosaisuuteen ovat lähes olemattomat. Tarvitsemme välttämättä tueksi muita yhteiskunnallisia vaikuttajia, yrityksiä ja yksilöitä – jotta saisimme yhdessä muodostettua lasten ja nuorten hyvinvoinnista huolta pitävän verkoston.

TuTo ry:n alle on perustettu syksyllä 2018 rahasto, josta vähävaraisia perheitä tullaan tukemaan jääkiekon ja muiden urheilulajien harrastamisesta aiheutuvissa kuluissa, jotta yksikään seuramme ja sen verkostoseurojen lapsi tai nuori ei joutuisi lopettamaan liikuntaharrastusta taloudellisista syistä.

Taloudellisen tuen tarvitsemiseen on monia syitä: vanhempien työttömyys, yksinhuoltajuus, sairaudet. Jokaisella perheellä on oma syynsä, mutta niistä yksikään ei ole sellainen, että se oikeuttaisi lapsen tai nuoren syrjäytymisen. Turun Toverit ry:n rahaston kautta perheet voivat hakea tukea liikuntaharrastukseen seurassa ja sen verkostoon kuuluvissa seuroissa. Valinnan kriteereinä ovat perheen taloudellinen tilanne, harrastemotivaatio, koulunkäynti sekä perheen mahdollisesti muulla tavoin vastaanottamat tuet. Haku tapahtuu omalla lomakkeellaan erikseen ilmoitettuna hakuaikana.

Voitte olla tukemassa rahastoa juuri Teille oikealla summalla. Alla on kokonaiskuvan ymmärtämiseksi esimerkkejä siitä, millaista harrastajakohtaista tarvetta tukeen on vuositasolla, kun avustuksella katetaan 1/3 kauden kuluista. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki avustussummat ovat merkityksellisiä silloin, kun ihmisellä ei ole vähääkään.

50 € lapsen painiharrastus säilyy

100 € lapsen yleisurheiluharrastus säilyy

500 € 10-vuotiaan jääkiekkoharrastus säilyy

700 € 13-vuotiaan jääkiekkoharrastus säilyy

Tukiverkostostamme tulee sitä vahvempi ja kattavampi, mitä enemmän siinä on mukana toimijoita ja lahjoittajia. Siinä verkostossa jokainen löytää varmasti itselleen sopivan roolin.

Tukirahastosta jaetaan tukia erillisten hakuaikojen puitteissa.


Lisätiedot: seurakoordinaattori Sini Paakkinen / sini.paakkinen@tuto.fi / 040 350 5427

Tukirahasto tilinumero: FI24 5710 0420 0750 12 / OP / TuTo ry Tukirahasto

Viestikenttään yrityksen/maksajan nimi

   
Lisää uutisia
Jääkiekko
«  Heinäkuu   »
Kategoriat