TuTon B-juniorit kohtasivat Espanjan nuorten maajoukkueen
14.1.2019 11:08 Uutiset / B1

Someron jäähallilla pelattiin viime viikon tiistaina (8.1.) erityinen ottelu, kun vastakkain asettuivat TuTon B-juniorit ja Espanjan nuorten maajoukkue. Ottelusta muodostui ainutlaatuinen kokemus niin pelaajille kuin valmennuksellekin.

Jalkapallomaana tunnettu Espanja ei ole varsinaisesti harjoitteluolosuhteiltaan jääkiekkoilijan paratiisi: jäähalleja löytyy koko maasta ainoastaan parisenkymmentä, jotka ovat keskittyneet muutamaan espanjalaiseen kaupunkiin. Nuorten maajoukkue lähti hakemaan virettä tuleviin MM-kisoihin, mistäpä muualtakaan kuin, Suomesta. Taustalla Someron valitsemiseksi matkakohteeksi oli joukkueen päävalmentaja Timo Tuomen yhteys kaupunkiin ja luottamus sen tarjoamiin puitteisiin. Leirin huipentumana pelattiin Someron jäähallissa ottelu TuTon B-junnuja vastaan noin 250 katsojan edessä.

TuTon B-junnut kohtasi ottelussa taitavan joukkueen

- Haluttiin tarjota jätkille ainutlaatuinen kokemus, ja koska ottelu sopi aikatauluumme, päätettiin ottaa haaste vastaan. Timppa (Timo Tuomi) kertoi etukäteen, että heillä on luisteleva joukkue – siinä oli oikeastaan meidän lähtötiedot vastustajasta. Näin jälkikäteen täytyy sanoa Espanjan joukkueen kunniaksi, että se pelasi hienoa jääkiekkoa. Kiekollinen peli yllätti täysin. Joukkue todella pelasi joukkueena, ja vaikka sieltä erottuikin muutama taitava yksilö, niin joukkue pelasi jääkiekkoa juuri niin kuin sitä kuuluu pelata.

Ortio oli odottanut hieman fyysisempää kiekkoa, sellaista, johon saatetaan turvautua, kun taidot eivät aivan riitä. Hän kuitenkin yllättyi siitä, miten puhdasta jääkiekkoa Espanjan joukkue pelasi.

- Meidän pojat ihmettelivät ekan erän, ja tuloksena olikin se, että erä päättyi 3-0 Espanjalle. Erätauolla heräteltiin poikia ja saatiin aikaiseksi kunniallinen lopputulos (5-4). Espanja oli taidollisesti vahvempi. Olivathan pelaajatkin siellä toki vähän eri ikäluokkaa, osa meidän jätkiä neljäkin vuotta vanhempia. Me ei tarkoituksella lähdetty ottamaan mukaan A:n pelaajia, vaan haluttiin hoitaa ottelu ihan omilla voimilla. Pojille jäi hyvä fiilis ja ollaan tyytyväisiä, että saatiin ottelu järjestettyä. Olihan tämä hieno ja eksoottinen kokemus myös meille. Espanjalle tämä oli kenraali ennen MM-kisoja, Ortio kertaa.

Espanjalainen jääkiekko on alkanut nostaa päänsijaa. Siinä ovat toimineet tärkeinä tekijöinä myös suomalaiset valmentajat, kuten Kaskisen Kalle ja Timo Tuomi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaisia tuloksia tulevien vuosien aikana saadaan aikaiseksi.
   
Lisää uutisia
B1
«  Elokuu   »
Kategoriat